Керівник Apple Тім Кук не пускає небожа до соцмереж

16:02, 23.01.2018
Керівник Apple Тім Кук не пускає небожа до соцмереж

Тім Кук не з чуток знає про шкідливий вплив соцмереж на дітей.

Голова компанії Apple Тім Кук заявив, що не дозволяє своєму юному племінникові заходити до соцмереж, назвавши це одним із тих небагатьох обмежень, які він накладає на дітей у своїй родині.

 

Про це пан Кук заявив у коментарі журналісту Guardian.

 

"У мене немає дітей, але є племінник, і я його в чомусь обмежую. Деякі речі я йому не дозволяю. Наприклад, заходити до соцмереж", - заявив Тім Кук.

 

Голова компанії Apple не сказав, скільки років його небожу, але в березні 2015 року в іншому інтерв'ю він говорив, що хлопчику 10 років.

 

У США права користувачів інтернету, яким менш як 13 років, регулює закон про захист особистого життя дітей в інтернеті (Children's Online Privacy Protection Act).

 

Закон обмежує інформацію про дітей, яку можуть збирати соціальні мережі. Через це платформи самі оголошують, що ними не можуть користуватися діти молодші 13 років.

 

Однак в листопаді минулого року британський телеком-регулятор Ofcom заявив, що кількість юних користувачів соцмереж зростає, попри обмежувальні закони. Пізніше благодійна організація NSPCC, що займається проблемами дітей, звинуватила Facebook, Instagram і Snapchat в тому, що ті ігнорують цю проблему.

 

За останні місяці соціальні мережі частіше критикують через вразливість соцмереж з боку "фейкових новин" і пропаганди.

 

Топ-менеджер Facebook Самід Чакрабарті вважає, що компанії-оператори соцмереж мають думати про вплив, який вони чинять на користувачів.

 

"Якщо й існує якась фундаментальна істина про те, як соцмережі впливають на демократію, то ось вона: соцмережі підсилюють прагнення людей - як хороші, так і погані", - написав він.