У Румунії затриманий колишній гендиректор «Укрспирту» Михайло Лабутін

18:05, 25.01.2018

Колишнього генерального директора державного підприємства "Укрспирт" Михайла Лабутіна затримали у Румунії.

 

Про це повідомив журналістам заступник генпрокурора Євген Єнін у четвер.

 

"Затримання підтверджую, на кого він готував замах, ще не підкажу", – сказав пан Єнін.

 

Напередодні, 24 січня заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі програми "HARD з Влащенко" на телеканалі ZIK повідомив, що в Румунії затримано організовану злочинну групу, яка підривала в Києві людей і готувала замахи, в тому числі на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

 

Відомо, що в грудні 2014 року Міністерство аграрної політики і продовольства України відсторонило керівника "Укрспирту" Михайла Лабутіна з посади, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки гендиректора ДП "Укрспирт" його заступника Віктора Панкова.

 

У цьому ж місяці прес-служба Державної фіскальної служби України повідомила, що Лабутіну повідомлено про підозру у фінансових махінаціях на суму 200,7 млн ​​грн.

 

У січні 2015 року Інтерпол оголосив Лабутіна в розшук. Згідно з інформацією на офіційному сайті міжнародної поліції, він розшукується за підозрою у привласненні, розтраті або заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинених в особливо великих розмірах або організованою групою.

 

Також екс-главу "Укрспирту" звинувачують в ухиленні від сплати податків і загрозі або насильстві щодо працівника правоохоронного органу.

 

30 травня 2017 року Панкова вбили пострілом у спину в Дарницькому районі Києва.

 

В кінці грудня 2017 року поліція затримала підозрюваних у вбивстві Панкова і в низці інших замахів на бізнесменів в Києві.