У Львові спалахнула пожежа в скандальній церкві УПЦ МП на Сихові (фото)

14:25, 03.02.2018
У Львові спалахнула пожежа в скандальній церкві УПЦ МП на Сихові (фото)

Пожежники намагаються увійти у палаючу церкву Московського патріархату у Львові (Марія Воробець‎ / Facebook)

У церкві святого князя Володимира УПЦ Московського патріархату на проспекті Червоної калини у Львові в ніч на 3 лютого гасили пожежу.

За інформацією Департаменту цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, повідомлення про пожежу надійшло близько 02:20.

О 3:00 на місці події прибуло три бригади МНС, причиною загоряння могло бути коротке замикання, пожежа локалізована, потерпілих немає.

В результаті пожежі пошкоджено церковний інвентар, загоряння відбулось всередині приміщення.

"Вогнем знищено обшивку даху, дерев’яне перекриття на площі 100 м2 та церковний інвентар, підлогу та облицювання стін на площі 30 м2, пошкоджено церковний інвентар на площі 40 метрів квадратних", – йдеться у повідомленні ЛОДА, інформує видання ZIK.




Архієпископ львівський і галицький Української православної церкви Московського патріархату Філарет заявив, що пожежа у храмі на просп. Червоної Калини, 89 виникла внаслідок підпалу радикалами.

"Сьогодні о 02:00 вночі від рук радикально налаштованих людей було підпалено православний храм. Те, що відбулося у Львові не вкладається в свідомості людей. Стає дивним, коли християни висловлюють свою політичну позицію підпалом храму. Ми живемо в ХХІ столітті, але спостерігаємо за тим, що нічого не змінилося від часів гонінь на Христа. Ісус Христос був гнаний вчора, гнаний сьогодні і буде гнаний завжди. Але тільки Христос є вчора, сьогодні і назавжди, а ім‘я гонителів зникли з лиця землі", – йдеться у заяві церковника.

У той же час рятувальники не підтверджують версію про підпал.

"Точну причину пожежі встановлять правоохоронці. За попередньою версією, вогонь виник внаслідок короткого замикання електромережі. Можу сказати, що вогонь ішов зсередини будівлі. Однак деталі ще мають встановити правоохоронці", – розповів ZAXID.NET речник ДСНС Львівської області Віталій Туровцев.

Нагадаємо, церкву, у якій спалахнув вогонь в ніч на 3 лютого, у неділю, 28 січня, вчергове пікетували активісти з вимогою знести незаконну споруду, побудовану на громадській землі без дозвільних документів.

Як повідомляла "УМ", в Києві вимагають знести незаконно збудовану церкву Московського патріархіту біля Десятинної церкви, а у "сквері з їжачком" УПЦ МП встановив хрест, який впав під час акцій протесту проти захоплення землі церковниками.