У Красногорівці троє дітей отримали важкі травми під час гри знайденим вибуховим пристроєм

11:48, 07.02.2018
У Красногорівці троє дітей отримали важкі травми під час гри знайденим вибуховим пристроєм

Осколки гранати, яка розірвалася під час покинутих напризволяще дітей (Поліція Донеччини)

У прифронтовому місті Красногорівка троє дітей отримали травми різного ступеню тяжкості після того, як у них під час гри розірвався знайдений неідентифікований вибуховий пристрій.

Про це повідомляє голова ВЦА Донеччини Павло Жебрівський.

"Троє дітей 14, 9 та 3 років отримали поранення внаслідок вибуху невідомого поки що предмету. Страшна подія трапилася учора ввечері, близько 21-ї години, у Красногорівці", - написав Павло Жебрівський.

Хлопчик 9 років та 3-річна дівчинка знайшли на вулиці невідомий предмет і гралися з ним. Після його вибуху саме ці дітлахи отримали найтяжчі травми: хлопчику пошкодило внутрішні органи та відірвало три пальці на лівій руці, найменшій дівчинці відірвало палець на правій руці та також пошкодило внутрішні органи.

14-річна дівчинка в момент вибуху була не невеликій відстані та повернута спиною до епіцентру, тому, на щастя, відбулася відносно легкими осколковими пораненнями грудної клітини, сідниць та гомілки.

Молодших хлопчика та дівчинку, які отримали найбільші ушкодження, направили до хірургічного відділення лікарні м. Курахове. У них діагностовано пошкодження внутрішніх органів, травматична ампутація пальців руки.

"Під час вибуху батьки малечі знаходилися в сусідній кімнаті, де вживали алкогольні напої", - зазначили в поліції Донеччини.

Правоохоронці опублікували фото фрагментів вибухового пристрою. Схоже, діти знайшли ручну гранату, яка здетонувала під час дитячих розваг.