На Тернопільщині визначать сім чудес регіону

21:12, 09.02.2018
На Тернопільщині визначать сім чудес регіону

На Тернопільщині вистачає як природних, так і рукотворних чудес.

Щорічний обласний конкурс "7 чудес Тернопілля", що має відкрити нові туристичні атракції регіону, стартував на Тернопільщині.

 

Про це повідомляє відділ туризму Тернопільської ОДА у п’ятницю.

 

"Запрошуємо всіх охочих та небайдужих до розвитку внутрішнього туризму в Тернопільській області долучитися і до участі в щорічному обласному конкурсі "7 чудес Тернопілля". Минулоріч в сімку переможців конкурсу ввійшли печера Кришталева (Кривченська), Кременецькі гори, Тернопільський став, Дністровський каньйон, Джуринський водоспад, Збаразький замок", - йдеться в публікації.

 

Як зазначається в Положенні про конкурс, мета проведення акції – виявлення та популяризація визначних територій, унікальних і найбільш значущих історичних, природних, культурних, архітектурних об’єктів, розташованих на території Тернопільської області, привернення уваги громадськості, а також розроблення брендових маршрутів.

 

У межах конкурсу "7 чудес Тернопілля" оберуть найкращі туристичні об’єкти області в таких категоріях: "Природна цінність", "Архітектурна цінність" та "Культурна цінність". Переможців визначать за результатами експертного та відкритого Інтернет-голосування (50/50) й оголосять у Всесвітній день туризму та День туризму в Україні – 27 вересня.

 

В облдержадміністрації переконані, що проведення конкурсу сприятиме формуванню позитивного іміджу Тернопільської області, популяризації історико-культурної спадщини регіону, створенню передумов розвитку туристичної інфраструктури навколо об’єктів підвищеного інтересу, розвитку культурно-пізнавального туризму.