На окупованій території біля Маріуполя обстріляли безпілотник ОБСЄ

11:25, 11.02.2018
На окупованій території біля Маріуполя обстріляли безпілотник ОБСЄ

Безпілотник ОБСЄ був обстріляний терористами (OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine / Facebook)

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють, що на окупованій території неподалік Маріуполя було атаковано їх безпілотник.

"Здійснюючи патрулювання за 300 м на захід від західної околиці н.п. Первомайське (непідконтрольний урядові, 68 км на південь від Донецька) (Новоазовський район, - ред.), спостерігачі чули 11 пострілів зі стрілецької зброї за 1,5 км на східно-південний схід. За оцінкою СММ, вогонь вівся у напрямку міні-БПЛА, який на той момент пролітав приблизно за 1,7 км на південний схід від позиції спостерігачів", - ідеться у звіті СММ ОБСЄ.

Члени патруля місії сховалися за броньованими автомобілями і забрали безпілотника, який при обстрілі не отримав пошкодження.

Також в ОБСЄ повідомили, що терористи стріляли по автомобілю стостерігачів, який зупинився між блокпостами української армії та терористів.

"Патруль Місії зупинився на ділянці дороги, що проходить між блокпостами Збройних сил України та збройних формувань, після того, як спостерігачі побачили 3 великі заглиблення в землі приблизно за 600 м від блокпоста збройних формувань. О 10:41 вони чула 2 постріли зі стрілецької зброї на невизначеній відстані на схід. Патруль Місії залишав цей район, коли 2 озброєні члени "ДНР" в одязі військового типу зупинили спостерігачів біля свого блокпоста. Один із членів «ДНР» повідомив, що здійснив попереджувальні постріли, оскільки патруль зупинився в районі, де зупинятися не дозволено. Після цього патрулю Місії дозволили продовжити рух далі", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, українські військові збили російський безпілотник "Орлан" поблизу Горлівки.