Ватажок терористів Захарченко повідомив про затримання декількох ліквідаторів «Гіві»

15:48, 11.02.2018
Ватажок терористів Захарченко повідомив про затримання декількох ліквідаторів «Гіві»

"Гіві" та "Моторола" відзначилися звірствами, які вони вчиняли із захопленими українськими військовими (фото із соцмереж)

Ватажок терористів Олександр Захарченко повідомив про затримання причетних до ліквідації терориста Михайла Толстих на прізвисько "Гіві".

Таке повідомлення з’явилося на інформаційному ресурсі терористів "ДАН".

"Встановлено всіх осіб, які причетні до цього (вбивство Толстих), деякі затримані, але не всі. Справу закінчимо цього року", - сказав Олександр Захарченко.

Про кількість затриманих та їх особи терористи не повідомляють.

За словами ватажка терористів на окупованій частині Донецької області, затримані причетні до ліквідації ще одного "розкреченого" у ЗМІ терориста Арсена Павлова на прізвисько "Моторола", якого підірвали у ліфті його будинку.

Як повідомляла "УМ", за версією терористів 8 лютого 2017 року Михайло Толстих загинув від пострілу з вогнемета у власному кабінеті у "штабі" бандформування "Сомалі". Його поховали в закритій домовині.

Відразу після цього, за даними російських ЗМІ, спільник "Гіві" з Москви Ігор Мильцєв заявив, що замах на Толстих організували він і ще троє бійців "Сомалі": так вони помстилися за товаришів по службі, яких "Гіві" нібито кинув під час бою під Авдіївкою в кінці січня 2017 року.

Як повідомив у річницю подій український журналіст Юрій Бутусов, операція з ліквідації "Гіві" готувалася спецслужбами понад два роки.

Нагадаємо, Арсен Павлов "Моторола" загину від вибуху в ліфті будинку в Донецьку, де він займав одну із квартир.