У Сімферополі ФСБ затримала українця за звинуваченнями у шпіонажі

13:35, 12.02.2018
У Сімферополі ФСБ затримала українця за звинуваченнями у шпіонажі

Костянтин Давиденко після затримання в Сімферополі (скріншот відео)

В окупованому Сімферополі російська Федеральна служба безпеки затримала громадянина України за звинуваченнями у шпигунстві.

"11 лютого ФСБ Росії в Сімферополі затримано громадянина України Костянтина Давиденка. Він цілеспрямовано збирав і передавав спецслужбам України відомості, які становлять державну таємницю про діяльність частин і з'єднань Федеральної служби військ Національної гвардії Росії і стосовно співробітників ФСБ Росії", - таку заяву ФСБ транслюють російські ЗМІ.

За версією російських силовиків, Костянтин Давиденко передавав державні таємниці, розголошення яких могло би нанести шкоду інтересам Росії.

При цьому інформацію про затримання Костянтина Давиденка, а також нагадування про виявлення низки "шпигунів" із України інформагенція "РИА Новости" підкріпила знущальною карикатурою.



У Службі безпеки України наразі відмовилися коментувати інформацію про затримання громадянина України в Криму за звинуваченнями у шпигунстві.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Мар’яна Беца повідомила, що українські дипломати вже перевіряють інформацію про затримання українця в окупованому Криму, але коментарів щодо обставин затримання не дають.