На Банковій побилися з поліцією прибічники Саакашвілі

20:40, 12.02.2018

Прибічники лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі побилися із правоохоронцями біля адміністрації Президента на вулиці Банковій у Києві в понеділок ввечері.

 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 

«Близько 19:00 був невеличкий пікет. Декілька людей тримали плакат із написом: «Порошенко відпусти Саакашвілі» і вигукували гасла «Порошенка у відставку», - йдеться у повідомленні.

 

Водночас прохід на вулицю Банкову з боку вулиці Інститутської охороняли близько 80 правоохоронців. Поруч припарковані ще пару автобусів з нацгвардійцями.

 

За інформацією агенції, "кілька агресивних протестувальників почали грубо спілкуватися з правоохоронцями, які перекрили проїзд на вулицю Банкову, після чого правоохоронці вирішили відтіснити кількох людей ближче до вулиці Інститутської".

 

Бійка тривала близько двох хвилин, після чого правоохоронці повернулися на колишні позиції.

 

Пізніше на Банковій трохи збільшилася кількість прибічників Саакашвілі. Вони увімкнули колонки і спілкуються з присутніми через мегафон.

 

Наразі ситуація нормалізувалася. За інформацією мітингувальників, одну людину затримали.

 

Як повідомляла «УМ», Саакашвілі затримали у ресторані грузинської кухні «Сулугуні», що в Музейному провулку в центрі Києва, після чого швидко вивезли на білому мікроавтобусі.

 

За словами очевидців, Саакашвілі несамовито кричав коли його виволокли по сходах.

 

Згодом стало відомо, що Саакашвілі потрапив за процедурою реадмісії до Варшави.