Екс-прокурор Дмитро Сус арештований без права застави

08:50, 14.02.2018
Екс-прокурор Дмитро Сус арештований без права застави

Дмитро Сус у суді в липні 2017 року (Українська правда)

Екс-заступника керівника департаменту з особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитра Суса арештували без права внесення застави на 60 діб через заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, а також декларування недостовірних даних.

Про це повідомляє "Громадське" із посиланням на повідомлення джерела в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Нагадаємо, Дмитро Сус підозрюється у торгівлі речовими доказами - він нібито продав перепродав гральні автомати та відеореєстратор, вилучені під час обшуків.

Також екс-прокурора звинувачують у декларуванні недостовірних даних - він не вніс до декларації позашляховик Audi Q7, який був у йогов икористанні, хоча зареєстрована дорога автівка була на його бабусю.

Із 27 липня 2017 року Дмитро Сус перебував під домашнім арештом після затримання в аеропорту "Бориспіль", але в січні суд змінив йому запобіжний захід на заставу в розмірі 1,76 мільйонів гривень. Оскільки Сус не вніс заставні гроші, то судді вирішили змінити йому запобіжний захід на тримання під вартою.

Дмитро Сус був звільнений із прокуратури за систематичне порушення законів "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", правил прокурорської етики та дії, що ганьблять звання прокурора.