По Троїцькому терористи 5 годин гатили із 122-мм артилерії

09:30, 14.02.2018

Під час обстрілу позицій українських військових на лінії фронту поблизу Троїцького на Луганщині терористи за 5 годин випустили близько 150 снарядів та мін із артилерії, 120-мм та 82-мм мінометів, зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Ворог застосував артилерійські установки калібру 122-мм по наших позиціях неподалік Троїцького. Також, поблизу цього прифронтового населеного пункту, противник неодноразово вів вогонь зі 120-мм та 82-мм мінометів, зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Обстріли біля цього населеного пункту тривали понад п’ять годин - окупантами було випущено близько 150 снарядів і мін", - ідеться в повідомленні.

На фронті було "гаряче" й на інших ділянках в Луганській та Донецькій областях.

"Ворожа активність спостерігалася і на підступах до Луганського, де російсько-окупаційні підрозділи випустили понад 60 мін калібру 120-мм і 82-мм. При цьому бойовики супроводжували ці обстріли із гранатометів різних видів та великокаліберних кулеметів", - зазначили в прес-центрі штабу АТО.

"Біля Новозванівки і Попасної сили агресора вели вогонь з 82-мм мінометів. Крім того, з стрілецької зброї та гранатометів незаконні збройні формування стріляли поблизу Майорська, Зайцевого і Станиці Луганської", - продовжили звіт за 13 лютого військові.

Всього повідомляється по 14 прицільних обстрілів українських позицій на фронті. Ніхто з українських військових не постраждав.

Однак, близько 21:21 13 лютого прес-центр штабу АТО опублікував повідомлення, що сили Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей залишають за собою право дати відповідь на обстріли.

"В районі Світлодарської дуги ймовірно з власної ініціативи командування 3 та 7 мотострілецьких бригад противника віддало наказ на застосування артилерії калібру 122 мм проти сил АТО", - зазначено в повідомленні.

Про те, яка була "відповідь" на обстріли, українські військові не повідомляють.