Труханову «світить» арешт або 50 млн застави

17:04, 14.02.2018
Труханову «світить» арешт або 50 млн застави

Геннадій Труханов чекає на засідання суду.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд арештувати мера Одеси Геннадія Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень.

 

Про це розповів журналістам керівник САП Назар Холодницький у середу.

 

"Прокуратура клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із внесенням застави 50 мільйонів для одеського міського голови, 30 млн грн - для його заступника і 10 мільйонів – для кожного з інших учасників вказаної схеми. Всього оголошено 8 підозр", – сказав пан Холодницький.

 

І додав: "З них 5 осіб – це службові й посадові особи Одеської міської ради, двоє керівників і засновників приватних підприємств, які були задіяні, на думку слідства, у вказаній схемі і оцінювач, який робив оцінку вказаних приміщень".

 

На уточнююче запитання журналістів, Холодницький зазначив, що з восьми осіб, яким оголошено підозру, шестеро – затримані, ще двоє – в розшуку.

 

За його словами, справи будуть слухатися, скоріш за все, у  Солом'янському районному суді Києва.

 

"Сподіваюсь, що це буде сьогодні, оскільки по одеському міському голові уже клопотання доставлено до суду. Чекаємо розподілення на конкретного суддю і сподіваємось також встигнути доправити клопотання по його заступнику", – зазначив керівник САП.

 

Як повідомляла «УМ», 13 лютого у НАБУ підтвердили оголошення підозри меру Одеси Геннадію Труханову та 3 посадовцям мерії Одеси за статтею про привласнення майна.

 

14 лютого Труханова затримали в столичному аеропорту "Бориспіль" і вручили підозру.  Також у "Борисполі" затримали заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

 

Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяці – з 26 грудня 2017 року, коли почалася його чергова відпустка. Це пов'язували із активізацією роботи НАБУ у справі про купівлю приміщень заводу "Краян" за завищеними цінами під потреби міської влади.

 

На думку слідства, розмір шкоди, завданої державі у результаті злочинної схеми – 185 мільйонів гривень.