У Львові і Одесі хочуть побудувати нові СІЗО

19:28, 14.02.2018
У Львові і Одесі хочуть побудувати нові СІЗО

Заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

Міністерство юстиції розпочало перемовини з муніципальною владою щодо будівництва нових слідчих ізоляторів у Львові і Одесі. Планується перенести СІЗО з історичних центрів цих міст.

 

Про це повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов у інтерв'ю Укрінформу, оприлюдненому в середу.

 

«Ми розпочали перемовини з муніципальною владою кількох міст, тому що за рахунок децентралізації у деяких містах з'явилися доходи в бюджетах. Ми прагнемо винести слідчі ізолятори із центрів населених пунктів. Розуміємо, що під лежачий камінь вода не тече, а від Мінфіну можна грошей чекати дуже довго, тому й шукаємо альтернативи», -  зазначив пан Чернишов.

 

Він зауважив, що відповідні переговори відбулися з керівниками Львова та Одеси.

 

Коментуючи ситуацію щодо реалізації проекту приватно-державного партнерства, котрий передбачав залучення інвесторів до будівництва Лук'янівського та Львівського СІЗО, Чернишов наголосив, що Мін'юст отримав пропозицію від іноземного інвестора.

 

«А про Київське (Лук'янівське - ред.) СІЗО всі говорили, що це ласий шмат, прогнозували тіньові оборудки і вважали, що Мін'юст хоче заробити на ньому якісь гроші. Але черги взяти участь у проекті немає. Ми звернулися до комерційних відділів посольств. За цим напрямом досить повільна реакція, але тим не менш, є певна зацікавленість китайців із приводу перебудов у СІЗО не тільки в Києві», -  зазначив заступник міністра.

 

Нагадаємо, раніше неодноразово пропонувалося побудувати новий Київський слідчий ізолятор у селищі Коцюбинське під Києвом.