Труханов на суді із обрання запобіжного заходу обґрунтував купівлю заводу «Краян» турботою за одеситів

12:53, 15.02.2018
Труханов на суді із обрання запобіжного заходу обґрунтував купівлю заводу «Краян» турботою за одеситів

Геннадій Труханов у Солом’янському суді (Громадське / Twitter)

Міський голова Одеси Геннадій Труханов обґрунтував необхідність купівлі заводу "Краян" турботою про комфорт співробітників Центру надання адміністративних послуг, які працювали у поганих умовах, та одеситів, які змогли б знайти всіх чиновників у одній будівлі за принципом "єдиного вікна".

Про це Геннадій Труханов заявив на суді із обрання запобіжного заходу через розтрату бюджетних коштів через купівлю будівлі заводу "Краян".

"Надійшла пропозиція. Розписано було. Кожна служба відпрацювала за своїм функціоналом. Питання (про купівлю будівлі заводу "Краян", - ред.) виніс секретар, я поставив на голосування. на сесії були присутні 53 депутати, 47 проголосувало "за", - зазначив Труханов щодо прийняття рішення про виділення грошей із бюджету.

Геннадій Труханов наголосив, що не вважає висунуті обвинувачення обґрунтованими.

Як повідомляла "УМ", 15 лютого в Солом’янському районному суді продовжують обирати запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову. Його звинувачують у заволодінні коштами міського бюджету.

Прокурори заявили клопотання про арешт із правом внесення застави у 50 мільйонів гривень. Правоохоронці в суді наголосили, що геннадій Труханов може уникати слідства, бо понад два місяці переховувався закордоном. офіційно у нього була відпустка та відрядження. 

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе заволодіння посадовцями Одеської міськради коштами місцевого бюджету за попередньою змовою групою осіб. Ідеться про прийняте 19 жовтня 2016 року рішення міськради, яким раді було дозволено купити у "Девелопмент Еліт" 14 тисяч квадратних метрів нежитлових приміщень в Одесі за 185 млн грн.

На придбанні цієї будівлі збанкрутілого заводу важкого кранобудування "Краян" наполягав міський голова Одеси Геннадій Труханов. За рік до цього ця будівля була продана на комунальному аукціоні за майже в 50 разів меншу ціну — 3,8 млн грн., а після цього за 11 млн грн. перепродана "Девелопмент Еліт".

16 грудня 2017 рокукошти міського бюджету були перераховані на рахунки "Девелопмент Еліт" в банку "Південний", де вони були арештовані в якості речового доказу.