Автомайданівець Устименко закидає своє побиття «тітушкам» Труханова

13:10, 16.02.2018
Автомайданівець Устименко закидає своє побиття «тітушкам» Труханова

Віталій Устименко одразу після побиття у Солом'янському суді Києва. (Фото з ФБ-сторінки Віталія Устименка)

Автомайданівці пообіцяли самотужки знайти і покарати "тітушок", які разом з депутатом Одеської міськради побили їхнього активіста Віталія Устименка під час обрання запобіжного заходу меру Одеси у Солом’янському суді Києва в четвер.

 

До «самосуду» активісти обіцяють вдатися лише, якщо  винних не знайдуть і не затримають правоохоронці.

 

Про це йдеться в заяві організації «Автомайдан», оприлюдненій у Facebook  в п’ятницю.

 

"Труханівські тітушки у складі 20 осіб за вказівкою депутата Одеської міської ради з депутатської групи Труханова "Довєряй дєлам" Олександра Іваницького зайшли до зали суду, схопили одеського активіста Автомайдану Віталія Устименка, витягнули його в коридор, де почали бити", - розповідають активісти.

 

За словами самого Устименка, безпосередньо і депутат Іваницький також наносив йому удари ліктем в груди.

 

Нині постраждалий пише у соцмережі: "Я живий і майже цілий".

 

Згідно із заявою "Автомайдану", в цей момент у приміщенні суду не виявилося представників поліції, які до цього весь день там перебували. За їхніми словами, "тітушки" також заважали журналістам знімати засідання на відео.

 

"Якщо ж найближчим часом винних у побитті автомайданівця не покарають, у тому числі й депутата Іваницького, який ними безпосередньо керував, ми будемо вимушені знову застосувати перевірені ще під час Майдану ефективні методи боротьби з тітушками", наголошують активісти.

 

Побитий Устименко розповів, як все відбувалося. За його словами, після озвучення рішення суду про звільнення з-під варти мера Одеси Геннадія Труханова, він саркастично заявив: "Сепаратиста і корупціонера на свободу! Хай живе український суд!" і пояснив Труханову, що "Автомайдан" зробить все, щоб той сів до в'язниці.

 

Після цього одеські депутати покликали своїх "тітушок" і вказали їм на нього. Ті із закритими обличчями, в чорному без розпізнавальних знаків в присутності поліції, судді і журналістів витягли Устименка із зали судового засідання і в коридорі почали бити. Поліція у той момент кудись зникла.

 

"Били по голові, тулубу, спині, ногам. Били всім чим могли, особливо себе не стримуючи. Якби в якийсь момент Олег Слабоспицький (координатор "Громадського сектору Євромайдану" – ред.) мене не накрив собою, мабуть, забили б", - пише постраждалий.

 

"Били і зіштовхували зі сходів всі чотири поверхи аж до виходу з суду. На другому поверсі я помітив поліцію, яка мовчки спостерігала", - додає він. Активіст повідомив, що зняв побої.

 

Як повідомляла «УМ», в четвер суд обрав запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, відпустивши його на поруки депутата від БПП Дмитра Голубова.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд арештувати Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень.

 

Під час засідання під Солом'янським судом у Києві відбулися сутички і затримання, кульове поранення отримав правоохоронець.

 

У п'ятницю Труханов відкрив сесію Одеської міськради під вигуки "Ганьба!".