У США активізували російські боти після стрілянини у школі Флориди

13:45, 17.02.2018
У США активізували російські боти після стрілянини у школі Флориди

"Штаб-квартира" російської "фабрики тролів" знаходиться у Санкт-Петербурзі (ілюстрація)

Експерти відмічають активізацію російських ботів-«тролів», які стали писати пости для розпалювання конфлікту навколо права на вільне володіння зброєю після стрілянини в школі у Флориді.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на американські ЗМІ.

"Уже на наступний день після кривавої стрілянини у Південній Флориді, у мережі Twitter з'явилося багато повідомлень з російських аккаунтів про насильство із застосуванням зброї", – йдеться у статті.

Видання називає "кардинально суперечливою політичною проблемою" в США контроль над зброєю, зазначаючи, що подібні інциденти з масовими вбивствами спричиняють активні дискусії. Російська інформаційна кампанія в соцмережах лише розпалює цю тему.

Зазначається, що веб-сайт Hamilton 68, який відстежує дописи у Twitter, пов'язані з російськими кампаніями впливу, встановив тенденцію до збільшення кількості хеш-тегів і тем, таких як #Parkland, #guncontrolnow, #Florida та #guncontrol, а також імені нападника – Nikolas.

Інший веб-сайт, Botcheck.me, який виявляє політичних і пропагандистських ботів, зазначає, що найбільш популярні двослівні фрази (крім "президент Трамп"), які почали з'являтися на наступний день після стрілянини, мали на увазі саме інцидент у Флориді.

Видання уточнює, що деякі оператори ботів створюють хеш-теги й поширюють їх, допоки їх не підхоплять інші користувачі. Інші боти використовують хеш-теги, які вже є в мережі, щоб спробувати влізти в розмову та загострити її.

Як повідомляла "УМ", в результаті стрілянини в середній школі на півдні Флориди в США загинули щонайменше 17 осіб, а понад 20 отримали поранення. Стрілянину вчинив колишній учень школи Ніколаз Круз, який першу зброю придбав у 18 років.

Нагадаємо, 16 лютого в прокурор Роберт Мюллер оголосив підозру керівництву та службовцям так званої "фабрики тролів" Євгена Пригожина. Їх підозрюють у спланованій акції для впливу на результати виборів у США.