Ігор Мосійчук повідомив про затримання причетних до вибуху біля каналу Еспресо

15:40, 23.02.2018
Ігор Мосійчук повідомив про затримання причетних до вибуху біля каналу Еспресо

Вибухівку біля каналу Еспресо заклали у припаркований біля входу мотоцикл (Інсайдер)

Народний депутат Ігор Мосійчук, який постраждав під час вибуху біля телеканалу Еспресо, заявив про затримання декілької причетних до теракту.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді".

"Мені відомо, що є затримані особи, які організували вибух. Частина з них на окупованій території, один в Ічкерії, інші під контролем правоохоронних органів", - сказав Мосійчук, відзначивши, що знає цю інформацію безпосередньо від правоохоронців.

Він додав, що знає осіб і контактні дані цих людей.

"Один з них точно, а можливо, і два, прибув в Україну з окупованої території", - уточнив Мосійчук.

"Два дні тому я спілкувався зі слідчим, і він мені сказав, що готується вручення підозри, це буде зроблено найближчим часом. Я так розумію, що підозри вручать також і заочно", - сказав Мосійчук.

За його словами, замовники вибуху наразі не відомі.

"Відомо лише, що виконавці теракту знаходились на постійному зв’язку з абонентом в РФ. Встановити особу цього абонента зараз неможливо. Є всі обґрунтовані підозри, що це міг бути офіцер спецслужб РФ. Бо в Росії телефонні картки продаються за документами, а виявилося, що особа була, а насправді її нема. Тобто документи були підставні", - сказав Мосійчук.

Він розповів, що наразі його адвокат готує клопотання про арешт майна підозрюваних.

"Слідчий сказав, що арешт майна можливий після оголошення підозри. Мовляв, ми це збираємося зробити найближчим часом, тож хай адвокат подає", - сказав Мосійчук.

Він додав, що не може сказати всього, що знає, але це може зробити заступник прокурора Києва Павло Кононенко.

"Наскільки мені відомо, з цього приводу готують окремий брифінг", - додав нардеп.

Він також додав, що у викритті зловмисників суттєву роль відіграла Національна поліція.

"Українська правда" звернулася по коментарі до Кононенка. У прес-службі прокуратури Києва пообіцяли відповісти найближчим часом щодо можливості надання коментаря.

У Нацполіції повідомили, що цю справу коментує СБУ.

У СБУ "Українській правді" коментувати цю інформацію відмовились.

"Я не маю дозволу прокуратури це коментувати. На наступному тижні буде спільний брифінг СБУ і прокуратури, і будуть озвучені всі деталі", - сказала речник СБУ Олена Гітлянська.

Як повідомляє видання INSIDER з посиланням на анонімне джерело в СБУ, підозрювані у теракті біля телеканалу Еспресо є громадянами України, частина з яких перебуває на території Росії.

Нагадаємо, 25 жовтня 2017 року біля редакції телеканалу Еспресо стався теракт, у результаті якого загинув охоронець Мосійчука Руслан Кушнір і правоохоронець Михайло Морміль. Поранення отримали народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, політолог Віталій Бала та Надія Тарасенко.