На окупованому Донбасі ширяться чутки про наступ українських військових

18:47, 23.02.2018
На окупованому Донбасі ширяться чутки про наступ українських військових

Пропагандисти окупантів поширюють паніку серед мешканців окупованих територій (Голос Америки)

Серед терористів та місцевих мешканців окупований районів Донецької та луганської області ширяться чутки про наступ українських військ, який може відбутися незабаром.

Міністерство оборони України спростовує такі чутки та заявляє про те, що стрімкий наступ на позиції терористів не планується.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, окупаційні адміністрації Донеччини та Луганщини продовжують нарощувати масштаби антиукраїнських пропагандистських заходів. Зокрема, йдеться про свідоме маніпулювання інформацією щодо закону України про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей", - під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

За словами речника, серед населення окупованих районів активно розповсюджується викривлена та свідомо недостовірна інформація про підготовку сил АТО до ведення наступальних дій у березні цього року.

"На підкріплення такої дезінформації керівництвом так званого "МВС ДНР" віддано розпорядження про проведення відповідних заходів, у тому числі щодо підготовки планів евакуації, створення запасів паливно-мастильних матеріалів та провізії", - додав Гуцуляк.

Варто відзначити, що чуток щодо можливого наступу додало інтерв’ю чоловіка, якого пропагандисти окупантів називають захопленим у полон бійцем 34-го батальйону 57-ї бригади, якого нібито звати Василь Земелинський. Він заявив, що позиції українських військових на фронті приїжджали польські та американські військові разом із українськими генералами та полковниками, що на його думку свідчить про майбутню ескалацію бойових дій. Варто відзначити, що штаб АТО 17 лютого повідомляв, що один український військовий ймовірно потрапив в полон, але ні його імені, ні підрозділу офіційно не називалося.

При цьому народний депутат Дмитро Тимчук опублікував аналітику від "Інформаційного спротиву", в якій стверджується, що на окупованому Донбасі місцеві говорять про повне перекриття кордону на лінії розмежування. Такі ж чутки ширяться і серед "чиновників середньої ланки", які працюють на російських окупантів.