В Луганську та Донецьку терористи не пустили спостерігачів ОБСЄ оглянути гумконвой із Росії

09:34, 24.02.2018
В Луганську та Донецьку терористи не пустили спостерігачів ОБСЄ оглянути гумконвой із Росії

Терористи поставили пам’ятник російському гумконвою (ілюстрація)

Спостерігачі СММ ОБСЄ помітили десяток вантажівок із написами "Гуманітарна допомога від Російської Федерації" на під’їздах до Луганська та захотіли їх оглянути, але двоє озброєних чоловіків не дали їм це зробити.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ за період з 19:30 21 лютого по 19:30 22 лютого, який опублікували 23 лютого.

"Біля населеного пункту Новосвітлівка (непідконтрольний урядові України, 16 км на південний схід від Луганська) члени патруля місії бачили 10 білих вантажівок із російськими номерними знаками та написом "Гуманітарна допомога від Російської Федерації" російською мовою", - наголосили спостерігачі.

Супроводжували "гумконвой" окупантів 2 автомобілі з табличками терористів "ЛНР" та написом "Міліція", 4 автомобілі з написом "Міністерство надзвичайних ситуацій Росії", машина швидкої допомоги з російськими номерними знаками та 2 інші транспортні засоби з табличками "ЛНР".

"За спостереженнями, автоколона заїхала на територію об'єкта на вул. Руднєва, 2а, у Луганську. Двоє озброєних чоловіків завадили патрулю місії проїхати на територію об'єкта, пояснивши це тим, що спостерігачам не дозволено перебувати на цьому об'єкті, оскільки СММ "завчасно не узгодила" це питання", - повідомляють спостерігачі.

Аналогічна ситуація відбулася і в окупованому Донецьку. Там СММ ОБСЄ не змогла розгледіти вантаж, який прибув із Росії.

"Неподалік від н. п. Полтавське (непідконтрольний урядові, 32 км на південний схід від Донецька) члени патруля Місії бачили 23 білі тентовані вантажівки з написом "Гуманітарна допомога від Російської Федерації" російською мовою, 3 автомобілі з табличками "ДНР" та написом "Міліція", 2 мікроавтобуси і 3 автомобілі з написом "Міністерство надзвичайних ситуацій Росії", - ідеться в звіті за 22 лютого.

Привезли вантаж із Росії на вулицю Баумана, 1.

"Розвантажували 8 білих вантажівок із російськими номерними знаками та написом "Гуманітарна допомога від Російської Федерації" російською мовою. Команда СММ не змогла розгледіти вміст вантажу", - зазначають спостерігачі.