В Україні обмежують в’їзд фур до великих міст через снігопади

09:45, 01.03.2018

Тимчасово заборонено в’їзд великовагового транспорту через снігопади у міста Київ, Дніпро, Запоріжжя, Кропивницький, Миколаїв, Одеса, Херсон станом на ранок четверга.

 

Таке рішення місцевих органів влади на період складних погодних умов, повідомляє Укравтодор у четвер вранці.

 

На всіх дорогах при в'їзді до Києва обмежено рух великогабаритних транспортних засобів.

 

В Одеській області таке ж обмеження на ділянках М-05 Київ – Одеса, М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ; М-15 Одеса – Рені; М-16 Одеса – Кучургани; М-27 Одеса – Чорноморськ; М-28 Одеса – Южний; Н-33 Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші; Р-55 Одеса – Вознесенськ – Новий Буг; Р-72 КПП "Старокозаче" – Білгород-Дністровський.

 

З 6-ї ранку «Укравтодор» також обмежив рух усіх видів транспорту на дорогах державного значення, крім доріг північних районів Одеської області.

 

У Миколаївській області рух вантажівок обмежено на ділянці М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (в районі н.п. Коблево).

 

У Херсонській області – на ділянці дороги М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (на в'їзді у м. Херсон).

 

За повідомленням Укргідрометцентру, 1 березня на більшій частині території України складні погодні умови: сильний сніг, хуртовини, вночі в Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Полтавській областях дуже сильні снігопади, вдень у південних та центральних областях помірний сніг. Вітер північно-західний 15-20, у Приазов’ї 25-27 м/с.

 

Покриття на автодорогах державного значення в більшості областей місцями засніжене, на окремих ділянках снігові перемети.

 

На перевальних ділянках доріг без опадів. Температура повітря коливається від -18° до -22°С. Покриття в більшості перевалів сухе, лише на Вишківському засніжене.