Кабмін доручив усім навчальним закладам припинити роботу до 6 березня

13:26, 02.03.2018
Кабмін доручив усім навчальним закладам припинити роботу до 6 березня

Через нестачу газу Кабінет міністрів України ввів обмежувальні заходи і доручив навчальним закладам повністю зупинити роботу до 6 березня.
 
Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловість Ігор Насалик.
 
«Рекомендували, точніше, сказали повністю зупинити роботу в дошкільних навчальних закладах, школах і вищих навчальних закладах на період до 6 березня включно. При цьому переглянути, щоб температурний режим у цих закладах був у мінімально допустимих нормах», – сказав Насалик у Верховній Раді.
 
За його словами, в Україні до 7 березня запровадили національний план дій в енергетиці щодо обмеження споживання природного газу.
 
28 лютого компанія НАК «Нафтогаз України» повідомила про перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським газовим монополістом, компанією «Газпромом» у суперечці щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту. «Газпром» заявив про незгоду з рішенням Стокгольмського арбітражу.
 
У компанії «Укртрансгаз» заявили 1 березня про низький тиск у магістральних газопроводах на вході в українську ГТС і додали, що падіння тиску на вході системи ускладнює його транзит і споживання. Російська сторона наразі це не коментувала.