Біля Верховної ради мітингувальники згорнули частину наметів

16:56, 02.03.2018
Біля Верховної ради мітингувальники згорнули частину наметів

Наметовий табір біля Верховної Ради у Маріїнському парку (Рух нових сил / Facebook)

Біля Верховної Ради мітингувальники згорнули частину наметів через часткове виконання вимог про прийняття закону про Антикорупційний суд.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Мітингувальники пересунули паркан, який огороджував намети у Маріїнському парку, далі від пам'ятника Ватутіну і ближче до Верховної Ради.

Як розповів Укрінформу народний депутат Єгор Соболєв із фракції "Самопоміч", вчора планувалося прибрати 10 наметів із парку. Частину їх згорнули, а частину прибрати не вдалося, бо вони примерзли.

"Залежно від погоди планується, що намети будуть згорнуті протягом 3-4 днів, але ми не будемо прибирати всі намети з Маріїнського парку. Ми збережемо намети, які йдуть за лінією площі Конституції і туди, далі за паркан", - зазначив Соболєв.

За його словами, ті намети, які розташовані на проїжджій частині вулиці Грушевського, будуть прибрані, "як тільки буде ухвалений закон у цілому про Антикорупційний суд".

Нагадаємо, депутати у першому читанні підтримали президентськи варіант законопроекту про Антикорупційний суд. До друго читання у текст мають внести правки, бо законопроект викликав зауваження не лише у депутатів, але і в МВФ та Венеційської комісії.

Наметовий табір під Верховною Радою розгорнули 17 жовтня 2017 року. Частина наметів встановлена на проїжджій частині вулиці Грушевського, через це рух однією із центральних вулиць було перекрито.