На алеї Героїв Небесної Сотні вивісили банер на підтримку Катерини Амосової

12:44, 05.03.2018
На алеї Героїв Небесної Сотні вивісили банер на підтримку Катерини Амосової

Банер щодо конслікту Амосової та Супрун (Masi Nayyem / Facebook)

На алеї Героїв Небесної Сотні вивісили банер на підтримку ректорки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Катерини Амосової у конфлікті із керівництвом Міністерства охорони здоров’я.

"Судді за мене! Студенти за мене! Для перемоги Революції Гідності - геть Супрун! Катерина Амосова", - ідеться на плакаті, проілюстрованому фотографіями в.о. очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун, зображення якої перекреслено, та нещодавно відстороненої, а потім за рішенням суду повернутої на посаду, ректорки НМУ імені О.О. Богомольця Катерини Амосової.

Фото із зображенням банеру, який апелює до Революції Гідності, під час якої Уляна Супрун працювала волонтером медичної служби Майдану, опублікував адвокат та ветеран АТО Масі Наєм.

"По-перше, повісити даний постер над вулицею, на якій гинули люди - аморально. По-друге... тільки я читаю цей текст, як "я підкуплю будь-який суд і залишаться при посаді"?", – написав він у Facebook.

"По-третє, спільного у Амосової із Революцією Гідності стільки ж, як і з продажем коров’ячого м’яса в Індії", - додав Масі Наєм.



Нагадаємо, МОЗ відсторонило від виконання обов’язків ректорки Катерину Амосову через те, що у навчальному закладі не відбувся обов’язковий етап тестування "Крок" для студентів-стоматологів, без якого вони не можуть продовжити навчання. При міністерстві створили комісію, щоб розібратися та встановити відповідальних за зрив тестування.

Після цього в НМУ імені О.О. Богомольця адміністрація та частина студентів оголосила безстроковий страйк та не пускала на робоче місце в.о. ректора Михайла Захараша. За два дні Катерина Амосова закликала припинити страйк, оголошений на її підтримку.

Навчання в університеті після звернення Катерини Амосової відновили, а суд повернув ректорку на посаду.