У Харкові вилучили рекордну партію трамадолу - понад 140 кілограм (відео)

19:44, 07.03.2018
У Харкові вилучили рекордну партію трамадолу - понад 140 кілограм (відео)

Наркоторгівці в приватному будинку зберігали рекордну партію наркотичної речовини (Лариса Сарган / Facebook)

У Харкові в ході обшуків вилучили рекордну для україни партію наркотичної речовини трамадолу вагою в 146 кілограм.

Про 13 обшуків повідомляє речниця Генерального прокурора Лариса Сарган.

"В дачному будинку іншого громадянина, раніше судимого за збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах, виявлено та вилучено 141 кг порошкоподібну речовину білого кольору, яка відповідно до висновків судової експертизи виявилась трамадолом", - ідеться в повідомленні.

В ході іншого обшуку знайшли грошові кошти в сумі 4000 євро, 3 полімерні пакети з порошкоподібною кристалічною речовиною білого кольору вагою 5 кг.

Як зазначають в поліції, обшуки відбулися в Харкові.



Начальник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Андрій Кіхтенко повідомив, що один грам вказаної наркотичної речовини збували за 200 гривень, за цінами чорного ринку, партія вилученого трамадолу перевищує 32 мільйони гривень.

Відзначається, що головному підозрюваному 40 років, у 2009 році в нього вже вилучали 130 тисяч таблеток трамадолу. У 2016 році він вийшов на волю і знову взявся за торгівлю наркотиків. Його спільник - 46-річний колишній співробітник міліції, підполковник у відставці.

Трамадол - це синтетичний опіоїдний анальгетик центральної дії, який широко застосовується для знеболювання в терапії та хірургії, зокрема в разі коронарних, онкологічних і ортопедичних болів. В Україні трамадол включено до списку наркотичних засобів.