Володимир Рубан звинуватив спецслужби у змові з бойовиками

13:29, 09.03.2018
Володимир Рубан звинуватив спецслужби у змові з бойовиками

У Шевченківському суді Володимиру Рубану обирають запобіжний захід (Фото: "Громадське")

Керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан відкринув звинувачення у підготовці теракту в Києві і замаху на Петра Порошенка. Рубан заявив, що думав, що везе в автомобілі меблі і, що його підставили. 

Про це Рубан заявив на засіданні суду, де йому сьогодні обирають запобіжний захід.

За його словами, "операція була спланована офіцером з позивним "Кедр",

"Авто належить "Кедру". Я тільки використовував його для переїзду КПП. Перепустки для переходу туди у мене немає. Я повинен був перевезти товар туди і назад перевезти меблі. Я під'їхав у призначений час, вийшов офіцер "Кедр", сказав щоб мене пропустили. через 220 м на авто прикріпили чорні номера. Повинні були вони сісти за кермо, але відмовилися. Я повів і мене оточили. Чорний номер зник, його зрізали. Про зброю я не знав", - заявив Рубан.

"Усі були в змові.... це організована операція двох служб", - додав Рубан.

Як повідомляла "УМ",  Володимира Рубана затримали з арсеналом зброї на КПВВ "Майорське" у Донецькій області.

При собі у Рубана був арсенал зброї: ящики ручних гранат, гранат для підствольних і автоматичних гранатометів, осколкові загороджувальні міни, кумулятивні заряди РПГ-7, детонатори різних типів, ручні гранатомети РПГ -22, 120-мм міни, міномет калібру 50 мм з боєкомплектом, автомати і ручні кулемети, десятки тисяч патронів.

Служба безпеки України повідомила Рубана про підозру у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці теракту, зокрема у плануванні замаху на президента Петра Порошенка.

В офіційній підозрі йдеться про те, що планувалося, що в урядовому кварталі будуть обстріляні з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації Президента і житлових будинків. Одночасно з цим повинні були підірвати гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв вбити державних діячів і народних депутатів, які будуть присутні на засіданні ВР.