СБУ повідомляє про 25 обшуків за підозрою в антиукраїнській діяльності

14:05, 12.03.2018
СБУ повідомляє про 25 обшуків за підозрою в антиукраїнській діяльності

СБУ провела ряд обшуків у "агентів Кремля" (фото із соцмереж / ілюстрація)

Співробітники Служби безпеки провели 25 обшуків у різних регіонах України за підозрами у сприянні країні-агресору в проведені антиукраїнських акцій.

Про обшуки в "агентів Кремля" повідомляє речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Під час обшуків вилучено пропагандистські матеріали, зброя, вибухівка та багато інших доказів підривної роботи проти нашої країни", - зазначає вона, наголошуючи, що більше інформації у цій справі буде опрелюднено по завершенню обшуків.

Олена Гітлянська зазначила, що серед осіб. у якиї відбулися обшуки СБУ, є журналісти.

"На жаль, серед цих громадян є ті, хто має відношення до журналістського цеху, але приналежність до професії не може бути індульгенцією від законної відповідальності за антидержавницькі дії. Тому просимо вас не давати передчасні оцінки до оприлюднення всіх матеріалів", - повідомила речниця СБУ.

В коментарях її попросили оприлюднити імена осіб стосовно яких проводять слідчі дії, на що Олена Гітлянська зазначила, що його вже назвали у ЗМІ.



Як повідомляє видання Страна.UA, в журналіста Юрія Лукашина СБУ провела обшуки.

Посилаючись на заяви друзів журналіста, видання зазначає, що обшук відбувався у рамках кримінального провадження про "інформаційну агресію" проти України з боку "невстановлених представників Російської Федерації та окупаційної влади Криму".

Однак офіційного підтвердження інформації щодо того, що обшуки в Юрія Лукашина були частиною спецоперації СБУ, про яку повідомила Олена Гітлянська, не надходило.