Генпрокурор Луценко пропонує угоду депутату Бакуліну

16:34, 12.03.2018

Генеральний прокурор Юрій Луценко пропонує народному депутату від "Опозиційного блоку" Євгену Бакуліну, підозрюваному в розкраданні коштів, піти на угоду зі слідством.

 

Про це Луценко сказав під час засідання регламентного комітету Верховної Ради у понеділок.

 

Свою заяву він оголосив депутатам при розгляді подань Генеральної прокуратури.

 

Пан Луценко підкреслив, що Бакулін є ключовим свідком: "Користуючись нагодою публічності нашого засідання я хотів би звернутися до пана Бакуліна через його адвоката та ЗМІ, аби він подумав над можливістю угоди зі слідством".

 

За його словами, використання інституту угоди "дало можливість зробити розслідування цієї справи таким якісним".

 

"Минулого року, коли а цю угоду пішов заступник голови "Нафтогазу" пан Кацуба, який визнав свою провину, дав детальні покази про скоєний злочин, сплатив частину завданого збитку – 100 мільйонів гривень. Ми отримали докази на вище керівництво, тобто ймовірно на пана Бакуліна", – заявив Луценко.

 

І додав: "Якщо пан Бакулін має бажання співпрацювати зі слідством – звичайно на території України – ми готові йти на визначені законом параметри угоди. Бо найважливішим завданням є затримання організаторів злочинної схеми, зокрема – Віктора Януковича"

 

Зазначимо, 12 березня регламентний комітет розглядає подання Генпрокуратури щодо надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Євгена Бакуліна.

 

Сам Бакулін на засіданні комітету відсутній. Замість себе він прислав адвоката та письмові пояснення, в яких зокрема зазначив, що хворий. Адвокат заявив, що вважає подання Генеральної прокуратури недостатніми, такими що грунтуються на припущеннях слідства та наголосив, що Бакулін "не переховується від слідства".

 

Водночас, при обговоренні питання подань ГПУ на зняття недоторканності, затримання, та арешт народний депутат від БПП Дмитро Лубінець зазначив, що виписка з лікарні ім. Скліфасовського у Москві свідчить, що діагноз лікарів показує, що Бакулін може приїхати в Україну і брати участь у процесі.

 

За даними Генпрокурора Юрія Луценка, досудовим розслідуванням встановлено, що Євген Бакулін, з березня 2010 року, ймовірно, брав участь у злочинній організації Віктора Януковича та вчиненні злочинів проти власності та у сфері службової діяльності.