Поблизу Донецької фільтрувальної станції обстріляли авто ремонтної бригади

14.03.2018
У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики продовжують порушувати умови безстрокового припинення вогню. Упродовж доби 12 березня вони здійснили п’ять обстрілів, унаслідок чого двоє українських військових зазнали поранень. Поранених військових доправили до військово-медичних установ та надали медичну допомогу, повідомляє прес-центр штабу АТО.
 
На Луганському напрямку противник із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь по наших позиціях у районі населених пунктів Новгородське й Луганське.
 
На Донеччині, грубо порушуючи Мінські домовленості, окупанти застосували по силах АТО 120 та 82 мм міномети поблизу Павлополя, озброєння БМП-2 й 82 мм міномети біля Водяного, міномети та стрілецьку зброю по захисниках Авдіївки.
 
Крім того, українська сторона СЦКК повідомила про причетність бойовиків військових формувань РФ до обстрілу автомобіля, що перевозив змінний персонал до Донецької фільтрувальної станції. Кулі пробили радіатор автомобіля. Співробітники ДФС не постраждали.
 
У Центрі зазначають, що звинувачення підтверджує трасологічна оцінка місцевості порушення режиму припинення вогню. Відповідно до її висновків, обстріл автомобіля з боку ЗСУ є неможливим.
 
«Як і інші критичні об’єкти цивільної інфраструктури Донбасу, ДФС перебувають під особливою увагою Збройних сил України. Головне завдання — недопущення тут будь-яких порушень режиму припинення вогню, навіть коли ЗС України змушені відкривати вогонь у відповідь», — йдеться у повідомленні. 
 
Українська сторона зазначає, що такі дії демонструють байдужість бойовиків до відновлення цивільної інфраструктури регіону та можуть призвести до екологічних проблем.