Надія Савченко запрошена знову на допит в СБУ

17:45, 13.03.2018
Надія Савченко запрошена знову на допит в СБУ

Надія Савченко тримає пальці у Брюсселі.

Служба безпеки України очікує на допит народного депутата Надію Савченко в четвер, 15 березня. Адже на допит у вівторок вона не прийшла.

 

Про це сказала журналістам речник СБУ Олена Гітлянська.

 

"Сьогодні Савченко на допит не прийшла, ми чекаємо на неї у четвер", - сказала пані Гітлянська.

 

Відповідаючи на уточнююче запитання, що буде, якщо Савченко і в четвер не з'явиться на допит, речник зауважила, що якщо нею будуть надані вмотимовані документи щодо причини її відсутності, народному депутату буде вручено нову повістку про виклик на допит у провадженні про затримання Володимира Рубана.

 

Раніше СБУ повідомляла, що повістки про виклик на допит Савченко на 13 і 15 березня були передані до апарату Верховної Ради 12 березня.

 

У свою чергу Савченко заявила, що перебуватиме з робочою поїздкою для участі у сесії Європарламенту в Страсбурзі до 16 березня. Вона також повідомила, що не отримувала офіційної повістки про виклик на допит, а тому закликала СБУ передати їй "наручно" виклик на допит.

 

Надія Савченко також письмово пообіцяла в листі на адресу голови СБУ Василя Грицака прибути на допит у випадку особистого оповіщення.

 

"Офіційної повістки про виклик на допит мене як свідка у справі Володимира Рубана в порядку визначеному ч.8 ст. 138 КПУ України особисто я не отримувала", – зазначає Савченко у листі, оприлюдненому в Facebook  у вівторок.

 

За її словами, "засоби масової інформації не є офіційним і надійним джерелом оповіщення". Вона також вважає некоректним "оголошувати, що вона, дізнавшись про виклик на допит, виїхала за кордон".

 

Як повідомляла «УМ», Генпрокурор Юрій Луценко 12 березня заявив журналістам, що  народного депутата Надію Савченко викликали на допит до Служби безпеки України у справі Володимира Рубана.

 

Впродовж доби прес-служба Савченко та сама нардеп "не могли визначитись", де саме вона перебуває: на сесії ПАРЄ чи Європарламенту.