Савченко перепросила у Парубія через закиди щодо снайперів

16:44, 15.03.2018
Савченко перепросила у Парубія через закиди щодо снайперів

Андрій Парубій особито підійшов до Надії Савченко у залі Ради.

Народний депутат Надія Савченко переплутала спікера Ради Андрія Парубія з депутатом від «Народного фронту» Сергієм Пашинським, коли говорила, що бачила, як Парубій заводив снайперів у готель "Україна" у 2014 році. 

 

Свою помилку Савченко особисто визнала у кулуарах Верховної Ради після допиту в СБУ в четвер.

 

"Якщо я сказала Парубій, тоді прошу вибачення, по перше, у Парубія. Публічно приношу вибачення Парубію. Не бачила відео, не пам’ятаю, що я сказала точно", - сказала Савченко.

 

І додала: "Якщо я говорила прізвище Парубій, то хотіла сказати, мала на увазі (Сергій - ред.) Пашинський", - додала нардеп.

 

 Перед цим Парубій поговорив із Савченко у залі Ради. Як повідомляють журналісти, коли Савченко прийшла у кулуари Ради, то її шукав Парубій.

 

Також стало відомо, що Савченко згодом вивели з сесійної зали кілька депутатів від "Народного фронту". За словами представника Президента у Раді Ірини Луценко, це було зроблено через погрози з боку Савченко на адресу обранців. При цьому, пані Луценко не уточнила про що саме йдеться. 

 

За неофіційною інформацією видання "Українська правда", Савченко занесла в зал три гранати і пістолет. Нібито зброю виявила охорона на вході і повідомила охороні спікера Андрія Парубія. Адже охоронці не мали права перевірити депутата.

 

Після цього Парубій пішов у кулуари шукати Савченко, щоб вона не зробила нічого дурного. Депутати її перестріли і відвели на розмову до кабінету голови ВР. За інформацією джерел УП, Савченко погодилась віддати боєприпаси за умови, що інцидент не отримає публічного поширення.

 

Як повідомляла «УМ», перед допитом в СБУ Савченко заявила, що особисто бачила, "як Парубій заводив снайперів в готель "Україна".

 

Вона також звинуватила владу у злочинах проти Майдану, розв'язанні війни на Донбасі, здачі Криму, тобто підтримала тези Кремля.

 

Тоді як Генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала "терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе".

 

Згодом Луценко вніс до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко.