Україна звернулася до ООН через незаконні вибори у Криму

11:33, 17.03.2018

Україна направила до Організації Об'єднаних Націй, та делегацій усіх країн-членів офіційні листи, у яких наголошується, що проведення Росією президентських виборів в анексованому Криму порушує Статут ООН.

 

Про це йдеться у листах, копії яких оприлюднено у ЗМІ в суботу.

 

«Маю честь цим листом передати Резолюцію Верховної Ради України з її зверненням до міжнародного співтовариства у зв'язку з організацією незаконних виборів президента РФ на тимчасово окупованій частині території України — в АР Крим та місті Севастополі», — йдеться в документі.

 

Лист також містить заяву МЗС Україні щодо рішення окупаційної адміністрації півострова провести незаконне голосування в Криму.

 

Документ адресований генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу, а також голові Ради Безпеки, постійному представнику Нідерландів при ООН Карелу ван Остерому.

 

Нагадаємо, міністр МВС України Арсен Аваков заявив, що росіян в Україні не допускатимуть до дипустанов РФ 18 березня для голосування на виборах президента.

 

У Росії офіційно призначили вибори президента на день анексії Криму. Росія також заявила, що планує провести вибори в анексованому Криму.

 

Верховна Рада України закликала міжнародну спільноту не дозволити Росії провести вибори у Криму. У МЗС України попередили, що проти причетних до виборів президента РФ у Криму застосують санкції.