Росія оголосила персонами нон грата 23 дипломатів Великої Британії

12:14, 17.03.2018

Росія оголосила персонами нон грата 23 дипломатичних співробітників посольства Великої Британії в Москві. Усі вони будуть вислані з країни протягом тижня.

 

Про це повідомили в МЗС РФ у суботу.

 

Також в МЗС заявили, що РФ відкликає згоду РФ на відкриття і функціонування Генконсульства Великобританії у Санкт-Петербурзі, а у зв'язку з неврегульованістю статусу Британської Ради в РФ припиняється його діяльність.

 

У відомстві заявили, що до МЗС був викликаний посол Великобританії Лорі Брістоу, якому передано відповідну ноту "у відповідь на провокаційні дії британської сторони і бездоказові звинувачення РФ у зв'язку з подіями у Солсбері".

 

Як повідомляла «УМ», 12 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства екс-шпигуна РФ, офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та  його доньки Юлії, а згодом заявила, що з країни вишлють 23 російських дипломатів.

 

У посольстві РФ в свою чергу назвали таке рішення "ворожим кроком, абсолютно неприйнятним, необгрунтованим і недалекоглядним".

 

США, Велика Британія, Франція та Німеччина виступили зі спільною заявою, у якій вони звинуватили Росію в отруєнні екс-шпигуна РФ та його доньки. Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що для отруєння Скрипаля та його доньки було використано одну з найбільш токсичних речовин у світі.

 

У Кремлі звинувачення на адресу Путіна у тому, що він особисто брав участь в отруєнні Скрипаля назвали порушенням дипломатичних правил.