Володимир Путін вчетверте отримує пост президента Росії з рекордним результатом

07:47, 19.03.2018
Володимир Путін вчетверте отримує пост президента Росії з рекордним результатом

Голосувати в Крим, незважаючи на розповіді пропагандистів, Володимир Путін не поїхав (Радіо свобода)

За даними ЦВК Росії, на виборах президента країни-агресора перемагає Володимир Путін, який на четвертому голосуванні отримав рекордну підтримку.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За підрахунками 99,75% бюлетенів на виборах президента Росії Володимир Путін має 76,67% голосів. Відмічається, що підрахунок решти 0,25% бюлетенів кардинально не вплине на результат.

На виборах 2000 року за Володимира Путіна проголосувало 52,94%, у 2004 році - 71,315, у 2012 році - 63,6% виборців.

Друге місце займає бізнесмен-аграрій від Комуністичної партії росії Павло Грудінін із результатом у 11,80% голосів. Третє місце за лідером ЛДПР, українофобом, Володимиром Жиріновським, який безуспішно брав участь в усіх президентських кампаніях в Росії із 1991 року. Кандидатка-"противсіх" Ксенія Собчак отримала 1,67% підтримки, лідер партії "Яблуко" Григорій Явлінський ледь набрав 1% голосів. Ще троє кандидатів набрали менше 1% на виборах.

Штаб російського політика-опозиціонера Олексія Навального повідомив, що на 26% виборчих дільниць у Москві були зафіксовані порушення. Також спостерігачі політика, який закликав бойкотувати вибори через свій недопуск до них, зафіксували низку порушень в усіх регіонах Росії. Відео того, як члени виборчих дільниць вкидають стоси бюлетенів у виборчі урни, вже розлітаються соцмережами.




 


У той же час, МЗС Франції вже висловило протест через вибори президента Росії в окупованому Криму та вказало на підтримку сувернітету та територіальної цілісності України. У Франції не визнають результати голосування на окупованій території, але голосування на території Росії вважають легітимним.

Нагадаємо, під дипломатичними представництвами Росії в Україні відбувалися акції протесту. Через це не змогли проголосувати громадяни Росії без дипломатичного статусу. Також напередодні голосування міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що вибори в окупованому Криму унеможливлюють голосування на іншій території України.

У відповідь на фактичний зрив голосування в Україні Володимир Путін заявив, що це було "неподобство", однак реагувати на нього він не буде. 

Як повідомляла "УМ", в Криму роздавали пам’ятні медалі тим, хто прийшов на дільниці так званих виборів на окупованому півострові. В МЗС України неодноразово наголошували, що будь-яке голосування в Криму - нелегітимне, результати не будуть визнаватися, а українські дипломати звертатимуться в міжнародні інстанції в вимогою не враховувати результат "волевиявлення" в Криму.