Генпрокурор Луценко обговорив обшуки із співзасновником «Нової пошти»

19:27, 19.03.2018
Генпрокурор Луценко обговорив обшуки із співзасновником «Нової пошти»

Юрій Луценко і Вячеслав Климов (на задньому плані) під час зустрічі в ГПУ.

Генпрокурор Юрій Луценко провів зустріч зі співзасновником "Нової пошти" В’ячеславом Климовим щодо нещодавних обшуків в приміщеннях компанії.

 

Про це Юрій Луценко повідомив у Facebook  у понеділок ввечері.

 

"Представник оператора експрес-доставок в Україні підтвердив, що санкціоновані обшуки, які проводилися представниками Генпрокуратури на підприємствах "Нової пошти" в кількох містах країни були коректними", – зазначив Луценко.

 

І наголосив, що обшуки не супроводжувалися озброєними спецпідрозділами, вилученням оргтехніки і не мали намірів рейдерського захоплення. Луценко додав, що Климова ознайомили "з численними фактами порушень, які були виявлені в роботі відділень "Нової пошти".

 

"Зокрема, це стосувалося пересилання у великих обсягах безакцизних алкогольних товарів і наркотичних речовин", – пояснив генпрокурор.

 

Крім того, він повідомив, що до слідства надійшла оперативна інформація МВС щодо ймовірного ухилення від податків в ході грошових переказів.

 

"Ми не тільки знайшли спільну мову, але й розробили спільний план дій", – запевнив Луценко.

 

У свою чергу, речник Генпрокуратури Андрій Лисенко додав у Facebook, що Юрій Луценко і В’ячеслав Климов домовилися про співпрацю у ході розслідування кримінального провадження.

 

"Генпрокурор та представник «Нової пошти» домовилися про співпрацю для удосконалення роботи компанії, мінімізації ризиків переправлення заборонених товарів та унеможливлення ймовірних незаконних фінансових послуг з метою ухилення від оподаткування", - написав Лисенко.

 

І зазначив, що для цього будуть проведені робочі зустрічі юристів та фінансистів «Нової пошти» з представниками Генпрокуратури, а також організовані контрольні закупки товарів та послуг.

 

Речник ГПУ зазначив, що у ході зустрічі представник приватного оператора експрес-доставок в Україні підтвердив, що санкціоновані обшуки, які проводилися представниками Генпрокуратури на базах «Нової пошти» в кількох містах країни були коректними, не супроводжувалися спецпідрозділами, вилученням оргтехніки і тим більше – не мали намірів рейдерського захоплення.

 

Як повідомляла «УМ», слідчі Генпрокуратури 16 березня провели обшуки у складських та офісних приміщеннях ТОВ "Нова пошта" у Києві, Дніпрі, Одесі, Львові, Харкові та Полтаві й вилучили фінансові документи та необліковані грошові кошти. Пізніше у компанії заявили, що вилучено 132 тис. грн, які були переказами клієнтів.

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що буде розбиратися із ситуацією із обшуками у компаніях, зокрема у "Новій пошті".