МЗС назвало ультиматум Угорщини зароблянням голосів перед виборами

12:36, 20.03.2018
Заступник глави МЗС України Василь Боднар прокоментував останні заяви Угорщини, заявивши, що "бажання заробити голоси на виборах перемагає здорову логіку". 
Про це Боднар написав у своєму Twitter.
 
Коментуючи протест Будапешта проти розміщення в Берегово батальйону українських військових, Боднар відзначив, що "своїми заявами Угорщина грає на руку Росії".
 
"Тим часом, в обхід санкцій ЄС і НАТО, угорське Міноборони співпрацює з Росією у військово-технічній сфері, прикладом чому є контракти на ремонт і придбання військових гелікоптерів", - зазначив заступник міністра.
 
Боднар наголосив, що вимога Угорщини відкласти реалізацію закону Про освіту до 2023 року є маніпулятивною, оскільки уряд України вже затвердив законопроект про продовження перехідного періоду до 2023 року.
 
Дипломат також зауважив, що є чіткі вказівки Венеціанської комісії, які вказують, у який спосіб слід вдосконалити реалізацію закону.
 
"Шкода, що бажання заробити голоси на виборах перемагає здорову логіку двосторонніх двосторонніх відносин", - резюмував Боднар.
 
Як повідомляла "УМ", Угорщина пригрозила блокувати міжнародні, європейські та євроатлантичні прагнення України. Угорщина також не підтримуватиме проведення зустрічі міністрів оборони ЄС-Україна, запланованої на квітень, і саміту НАТО-Україна, запланованого цього літа.
 
"Угорщина підтримає проведення цих зустрічей тільки в тому випадку, якщо Україна буде виконувати свої міжнародні зобов'язання і умови щодо задоволення прав угорської національної меншини на Закарпатті", - сказав міністр.
 
Глава МЗС Угорщини також звернувся до європейських міністрів з проханням не залишатися осторонь, коли, на його думку "Україна порушує міжнародне право".