Паралімпійську збірну України зустріли в «Борисполі»

17:15, 20.03.2018
Паралімпійську збірну України зустріли в «Борисполі»

Паралімпійська збірна України на урочистій зустрічі у "Борисполі" (Volodymyr Groysman / Facebook)

Паралімпійська збірна України прилетіла зі змагань у Пхьончхані до аеропорту "Бориспіль", де її урочисто зустріли після трумфального виступу.

Для зустрічі спортсменів виділили цілий термінал F аеропорту. Вітати спортсменів на урочисту зустріч зібралися всі охочі та журналісти, серед них був і Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.



Українські спортсмени здобули на змаганнях 22 нагороди: 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових медалей та вдруге повторили "золотий" медальний рекорд 2006 року. У підсумку команда з України посіла 6 місце у загальному заліку.

У Пхьончхані участь у змаганнях взяли 30 спортсменів із України.

Найбільше медалей з-поміж українських спортсменів здобула Оксана Шишкова – спортсменка із Харкова, яка має вади зору. На її рахунку 5 медалей: 3 — у біатлоні (1 золото та 2 срібла), та 2 – в лижних перегонах (срібло та бронза).

По три медалі завоювали Ігор Рептюх (золото в лижній гонці та срібло і бронза в біатлоні) та Людмила Ляшенко (дві бронзи в біатлоні, одна – в лижній гонці).

По дві нагороди на Паралімпіаді-2018 виграли Олександр Казик (два срібла в біатлоні), Максим Яровий (золото і бронза в біатлоні) і Віталій Лук’яненко (два золота в біатлоні).

По одній медалі здобули біатлоністи Анатолій Ковалевський (бронза), Тарас Радь (золото), Юрій Уткін (бронза) та Юлія Батенкова-Бауман (золото). Бронзу в лижних перегонах виграв капітан збірної України Григорій Вовчинський.