Депутати Верховної Ради заборонили приносити зброю у будівлі органів держаної влади

18:36, 20.03.2018
Депутати Верховної Ради заборонили приносити зброю у будівлі органів держаної влади

Депутати продемонстрували надзвичайну результативність при голосуванні (Верховна Рада України / Facebook)

Депутати Верховної Ради прийняли зміни до Закону України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" та заборонили проносити вогнепальну і холодну зброю до будівель органів державної влади.

Про це інформує Верховна Рада.

Законопроект проголосували надзвичайно оперативно, його підтримали 263 народні депутати.

"До будинків, де працюють Верховна Рада, президент, Кабінет міністрів, а також де працюють інші органи державної влади України, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною чи вогнепальною зброєю, крім осіб, які, відповідно до цього закону, здійснюють державну охорону відповідного будинку", - ідеться у змінах до тексту Закону.

Також за новими нормами не допускатимуться "особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами чи займистими твердими речовинами, піротехнічними засобами", але згадки про "отруйні та сильнодіючі речовини" виключили з тексту документу.

Якщо народний депутат володіє зареєстрованою зброєю, він повинен буде залишати її в спеціальних сейфах, які будуть розміщені біля входів до зали парламенту. При цьому законопроектом не внесено змін до статусу народного депутата, тому перевіряти його особисті речі на предмет зброї чи вибухівки не можна.
 



Нагадаємо, народну депутатку Надію Савченко підозрюють у тому, що вона пронесла гранати у сумці, з якою прийшла на засідання. Інформацію про те, що у неї в особистих речах був нагородний пістолет, Надія Савченко підтвердила. Водночас депутатів Юрія Левченка та Семена Семенченка звинувачують у тому, що вони підпалили димову шашку в залі та туалеті парламенту у жовтні 2017 року.