На Харківщині затримали чоловіків, які «ганяли» джипи на єврономерах для терористів в «ЛНР»

21:12, 20.03.2018
На Харківщині затримали чоловіків, які «ганяли» джипи на єврономерах для терористів в «ЛНР»

"Віджаті" автівки у терористів закінчилися? (СБУ)

Поблизу пункту пропуску "Гоптівка" на Харківщині зтримали чоловіків, які переганяли позашляховики для терористів в "ЛНР" через територію росії.

Про це повідомляє СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники налагодили транзит транспортних засобів, зареєстрованих у країнах Євросоюзу, до тимчасово окупованих районів Луганщини. Автомобілі з території Харківської області переправляли до РФ, де їх забирали представники так званої "народної міліції ЛНР", - ідеться в повідомленні.

За постачання терористам елітних автівок затримали двох чоловіків.



Кримінальне провадження здійснюється за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України "Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації", за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої

"Наразі вирішується питання щодо додаткової кваліфікації дій учасників групи за іншими статтями Кримінального кодексу, оголошення їм підозри та обрання запобіжних заходів", - зазначають в СБУ.