Український уряд розірвав програму економічного співробітництва, підписану Азаровим та Путіним

13:40, 21.03.2018
Український уряд розірвав програму економічного співробітництва, підписану Азаровим та Путіним

Володимир Путін та Микола Азаров в статусі прем’єр-міністрів

Український уряд розірвав програму економічного співробітництва із Росією, яка мала тривати до 2020 року.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністерство закордонних справ зобов’язали проінформувати Росію про розірвання програми в установленому порядку.

Програма економічного співробітництва є документом, що відображає сукупність погоджених поглядів Росії та України на перспективи їхнього довгострокового взаємовигідного співробітництва в економічній сфері як рівноправних незалежних держав-партнерів.

У програмі розглядалися цілі та засоби розвитку російсько-українського економічного співробітництва, його основні напрями і пріоритетні галузі, а також очікувані результати.

Документом визначені основні напрями співробітництва: вдосконалення режиму вільної торгівлі товарами і захисту прав інвесторів, формування інтегрованої системи платіжно-розрахункових операцій, забезпечення вільного пересування громадян, співпраця в галузі технічного регулювання, інновацій і наукових досліджень, прикордонна і міжрегіональна співпраця, військово-технічна співпраця та співпраця у сфері конкурентної політики.

Нагадаємо, 7 червня 2011 року на той час прем'єр-міністри Росії Володимир Путін та України Микола Азаров підписали Програму економічного співробітництва двох країн на 2011-2020 роки.