Росія і НАТО домовилися про першу зустріч генералітету з 2014 року

16:24, 21.03.2018
Росія і НАТО домовилися про першу зустріч генералітету з 2014 року

Начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов готовий до зустрічі з керівництвом НАТО.

Начальник Генерального штабу ЗС РФ Валерій Герасимов і верховний головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті домовилися про особисту зустріч, яка стане першою зустріччю військового керівницта Росії і Альянсу з 2014 року.

 

Про це повіддомляє Міноборони РФ у середу.

 

Згідно з повідомленням, ініціатива проведення зустрічі нібито була висловлена з боку НАТО.

 

"21 березня за ініціативою натовської сторони відбулася телефонна розмова начальника Генерального штабу ЗС РФ - першого заступника міністра оборони РФ генерала армії Валерія Герасимова з верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО генералом Кертісом Скапарротті. Генералом армії Валерієм Герасимовим підтримано пропозицію генерала Скапарротті про проведення особистої зустрічі", - повідомили в Міноборони.

 

Про дату та місце проведення зустрічі не повідомляється.

 

Ще на початку року американське видання BuzzFeed оприлюднило інформацію про нібито заплановану на січень особисту зустріч Скапарротті та Герасимова. Найвищі військові керівники Альянсу та РФ не спілкувалися жодного разу з 2014 року.

 

Тоді в прес-центрі штаб-квартири НАТО наголосили, що Альянс не змінював стратегію щодо Росії, але використовує військові лінії комунікації.