Регламентний комітет у Раді дав згоду на арешт Надії Савченко

10:09, 22.03.2018
Регламентний комітет у Раді дав згоду на арешт Надії Савченко

Зняття недоторканості та арешт Надії Савченко маю затвердити її колеги (Українська правда)

Регламентний комітет у Верховній Раді дав згоду на зняття недоторканості з народної депутатки Надії Савченко, а аткож її затримання та арешт.

Подання на зняття недоторканості під час засідання комітету представляв генеральний прокурор Юрій Луценко.

Надія Савченко підтвердила, що обговорювала з офіцерами можливий теракт у Верховній Раді, поїздки на окуповані території без дозволу шляхами, які вона назвала "козиними тропинками" та спілкувалася із ватажком терористів Олександром Захарченком, а також знала про перевезення зброї із окупований територій.

Однак, за словами Надії Савченко, вона робила це для того, щоб довести слабкість охорони Верховної Ради, а також для виявлення шляхів незаконного постачання зброї на територію України.

Також Надія Савченко підтвердила, що проносила гранати до Верховної Ради. Однак згодом вона запропонувала всім їсти гранати та продемонструвала фрукти, які принесла із собою. При цьому щодо подій 15 березня вона не зазначила, чи ті "гранати" були бойові, чи, як цього разу, однойменні фрукти.

Вона стверджує, що спеціально співпрацювала із особами, яких вона назвала приставленими провокаторами, щоб мати змогу викрити злочинців.

Стосовно інформації про аудіо та відеозаписи розмов Надії Савченко, то Юрій Луценко зазначив, що ці докази збиралися законним шляхом після рішення суду у зборі доказів у інцій справі, яка ведеться щодо Володимира Рубана.

Згоду на зняття недоторканості, притягнення до відповідальності та арешт Надії Савченко має проголосувати Верховна Рада.

Нагадаємо, Генеральний прокурор україни Юрій Луценко звинувачує Надію Савченко у підготовці теракту у Верховній Раді під час якого планувалося обвалити мінометами купол будівлі парламенту, гранатами підірвати ложі всередині залу засідань, а депутатів, які виживуть після перших ударів нібито мали "добивати" із автоматів. Саме з цією метою, за версією слідства, Володимир Рубан завозив зброю із окупованої частини Донеччини через КПВВ "Майорськ".