Надія Савченко втратила депутатську недоторканість: її дозволили арештувати

13:47, 22.03.2018
Надія Савченко втратила депутатську недоторканість: її дозволили арештувати

Надія Савченко у Верховній Раді (Політолог @PolitologNEWS / Twitter)

Депутати Верховної ради проголосували за зняття депутатської недоторканості, дозволили затримання та арешт Надії Савченко.

За зняття недоторканості проголосували 291 депутат, за затримання Надії Савченко проголосували 277 депутатів, а за її арешт - 268 депутатів.

Під час засідання Генеральний прокурор Юрій Луценко наголосив, що народна депутатка надія Савченко має можливість тиску на свідків, тому її свободу пересування необхідно обмежити. Серед аргументів, які наводив Генаральний прокурор за дозвіл на ареш, - звинувачення у тероризмі за законодавством не передбачають іншї процедури, окрім арешту.

Він також продемонстрував відеозапис, на якому фігурує особа, яку називають правоохоронці Надією Савченко. Вона нібито обрала участь у перевезенні зброї у листопаді 2017 року із окупованої території, а також розповідала про розмову із "Захаром" щодо зміни влади в Україні.

Далі було продемонстровано відео розмови із українськими військовими на базі неназваного полку (очевидно, 8 полку спеціального призначення ЗСУ в Хмельницькому, - ред). Під час неї обговорюється "знесення будівлі, побудованої на чортовому місці, або і весь урядовий".

"З Юлькою вони не договорилися. Вона буде їм не конкурент. Її ні Росія не підтримує, ні Америка. Порох заручається підтримкою олігархів", - обговорює ситуацію особа, схожа на Надію Савченко.

"Порошенко. Турчинов. Аваков. У центрі всіх зірвати", - продовжує вона у відповідь на запитання про те, хто керує державою.

Також на відео чутно натяк чоловіка, який натякає, що їх зустріч записують.



Надія Савченко вчергове наголосила, що вона провокувала "провокаторів" розмовами про теракт, щоб показати шляхи вчинення теракту. Ніяких дій, окрім розмов, для цього вона не вчиняла.

Нагадаємо, регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання Генерального прокурора про зняття недоторканості та арешт Надії Савченко.