Син Каддафі заявив, що має докази про фінансування Ніколя Саркозі його батьком

13:25, 22.03.2018
Син Каддафі заявив, що має докази про фінансування Ніколя Саркозі його батьком

Муамар Каддафі та Ніколя Саркозі

Сейф аль-Іслам Каддафі заявив, що має докази незаконного фінансування передвиборчої кампанії екс-президента Франції Ніколя Саркозі, які ґрунтуються на аудіозаписах, зроблених у Тріполі.

Про це повідомляє Africa News.

"Я кажу, що маю вагомі докази проти Саркозі, й я все ще не виступав свідком у цій справі, як і колишній глава лівійської розвідки Абдулла Сенуссі, в якого є запис першої зустрічі Саркозі а Каддафі в Тріполі до початку виборчої кампанії", - заявив син Муамара Каддафі.

Французькі ЗМІ зазначають, що колишньому президенту Франції Ніколя Саркозі вже висунули звинувачення в корупції та незаконному фінансуванні виборчої кампанії в 2007 році, в тому числі з коштів покійного лівійського диктатора Муаммара Каддафі.

"Після чотирьох років слідства і двох днів допиту лідера правих в поліції, судді вирішили, що у них достатньо доказів для звинувачень 63-річному [Ніколя Саркозі]", - зазначає видання AFP.

У Ніколя Саркозі є шість місяців, щоб оскаржити рішення, після чого слідчі повинні будуть зробити подальші дії для передачі справи в суд.

Нагадаємо, Ніколя Саркозі затримали у Франції за підозрою в корупції.