Бойовики опираються відведенню сил у районі Станиці Луганської

23.03.2018
Цілу добу 21 березня бойовики вдруге з часу оголошення перемир’я цілковито дотримувалися режиму тиші.
 
Утiм напередодні, 20 березня, проросійські найманці п’ять разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. 
 
На Донецькому напрямку з гранатометів i великокаліберних кулеметів вони обстріляли наші позиції в районі населеного пункту Піски.
 
Також із гранатометів i протитанкової рушниці ворог вів вогонь по захисниках Авдіївки.
 
На  Луганському напрямку зі стрі­лецької зброї противник здійснив обстріл наших укріплень неподалік Станиці Луганської, а з 82-мм мінометів i зенітної установки — поблизу Троїцького.
 
Крім того, 82-мм міномети ворог застосував по захисниках Луганського.
 
Про обстріл у районі населеного пункту Станиця Луганська українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ. Він стався на ділянці, де планують розведення сил і засобів сторін.
 
«Як попередній обстріл позицій неподалік Станиці Луганської, що був задокументований 15 березня, так і нинішній свідчать про небажання ватажків окупаційної адміністрації РФ залишати утримувані позиції. Зі свого боку підрозділи Збройних сил України готові до відведення своїх сил і засобів на ділянці розведення в районі селища Станиця Луганська в дзеркальному варіанті, за умови неухильного виконання вимог Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи», — йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО (він і досі так називається. — Ред.)
 
Унаслідок ворожого вогню один український воїн зазнав поранення. Ще один військовослужбовець отримав бо­йове травмування. Постраждалих доставили до лікувальних закладів i надали необхідну медичну допомогу.