Нацполіція співпрацюватиме з ООН у боротьбі з наркозлочинністю й торгівлею людьми

23.03.2018
Незаконний обіг наркотиків, зброї, торгівля людьми та інші тяжкі злочини, вчиненнi організованими злочинними групами та організаціями, на жаль, мають місце на теренах України.
 
Аби боротися з усім цим неподобством ефективнiше й результативнiше на регіональному та міжнародному рівнях, цими днями було організовано зустріч голови Нацполіції Сергія Князєва з керівником відділу Управління ООН із проблем наркотиків i злочинності (UNODC) Тофіком Муршудлу. 
 
У зустрічі, де йшлося про співпрацю із зарубіжними партнерами, також узяли участь заступник голови Нацполіції України Костянтин Бушуєв, начальник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Василь Неволя, начальник Департаменту протидії наркозлочинності Андрій Кіхтенко, керівник регіонального програмного офісу UNODC Жаннат Космухамедова та координатор проектів UNODC Ростислав Гаврилов. 
 
Тофік Муршудлу зазначив, що веде проекти ООН зі взаємодії з поліцією в питаннях протидії організованій злочинності та наркотрафіку.
 
Він зауважив, що саме географічне розташування України свідчить про важливість спільної боротьби з транснаціональною злочинністю.
 
«Серед напрямів, за якими ми працюємо, — розвиток регіонального та міжнародного співробітництва. Також займаємося сприянням у створенні структур з обробки та аналізу оперативної інформації, навчання особового складу в цій сфері. Наша мета — не лише навчити конкретних людей аналізу оперативної інформації, а й ввести його в структуру самого навчання, зробивши інституційним фактором», — наголосив пан Муршудлу.
 
Заступник керівника Нацполіції Костянтин Бушуєв зауважив, що наразі співробітники Нацполіції за підтримки міжнародних партнерів будують нову модель, зокрема, у протидії наркозлочинності та іншим проявам організованої злочинності.
 
За його словами, дуже важливим елементом цієї роботи є процес навчання особового складу: «Сьогодні в структурі Національної поліції створено Управління кримінального аналізу. Чим ширшим буде поле взаємодії в контексті обміну інформацією з міжнародними організаціями, тим більше результатів роботи матимемо і ми, і правоохоронні органи інших країн».
 
У свою чергу, очільник Нацполіції Сергій Князєв висловив подяку міжнародним партнерам за підтримку.
 
Він зазначив, що боротьба з оргзлочинністю в різних сферах, зокрема, наркозлочинності та торгівлі людьми, — це питання, над якими українська правоохоронна система вже активно працює.
 
«Ви можете бачити в нас партнера за всіма напрямами транснаціональної та  регіональної співпраці у боротьбі з організованою злочинністю. Головне —  конструктив i результат у нашій спільній роботі», — підсумував генерал.