Суд в Сімферополі арештував кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова

16:38, 23.03.2018
Суд в Сімферополі арештував кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова

Наріман Мемедемінов арештований на 60 діб (Nariman Memedeminov / Facebook)

В окупованому Росією Криму Київський районний Сімферополя арештував кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбединов.

"Наріман Мемедемінов за поданням ФСБ арештований до 16 травня 2018 року", - написав він.

Із заявою з приводу арешту Нарімана Мемедемінова виступила громадська організація "Кримська солідарність". У повідомленні наголошується, що арешт активіста та громадського журналіста - акція із залякування усіх незалежних журналістів та громадських активістів в окупованому Криму та демонстрація згортання свободи слова на півострові, який захопила Росія.




Нарімана Мемедемінова затримали у четвер, 22 березня під час обшуків у його будинку. Після цього його відвезли на допит до слідчого управління ФСБ Росії в окупованому Сімферополі.

Нагадаємо, у лютому 2016 року в будинку Нарімана Мемедемінова вже проводили обшук, згодом його притягували до відповідальності за нібито участь в несанкціонованому окупантами мітингу 13 квітня 2017 року поблизу будинку Сейдамета Мустафаєва, у якого в той момент проводився обшук. Тоді біля будинку зібралися кримські татари, щоб підтримати співвітчизника.

Після анексії в Криму фактичні російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".