В Україні заборонили книги екс-прем’єра Азарова, терористів Губарєва та Прилєпіна

21:24, 23.03.2018
В Україні заборонили книги екс-прем’єра Азарова, терористів Губарєва та Прилєпіна

Без пропагандистської макулатури із Росії можна обійтися? (Хартия'97)

В Україні заборонили 165 книг, серед яких "твори" авторства екс-прем’єра Миколи Азарова, терористів Павла Губарєва та Захара Прилєпіна, пропагандиста Олександра Дугіна та інші.

Про це повідомляє Держкомтелерадіо, де опубліковано повний перелік заборонених видань.

Зазначається, що видання зі списку такі, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Судячи із назв, більшість видань розповідають про "злобних бандеровців" та "Україну в крові", наприклад "Київ капут" Едуарда Лимонова чи "Україна та решта Росії" Анатолія Васермана.

Також є і псевдонаукові "історичні" розвідки: "Вся правда про Українську повстанську армію (УПА)" Андрія Козлова або "Народження Новоросії. Від Катерини ІІ до Олександра І" Віктора Артемова та Юрія Лубченкова чи "Історична правда і українофільська пропаганда" Олександра Волконського.

Як неодноразово зазначали члени комісії, перед тим, як віднести книгу до забороненої в Україні експерти її читають та аналізують, бо інколи інформація, що заперечує незалежність України або розпалює ненависть, знаходиться і в словниках, і в битячій або розважальній літературі.