Підозрюваний у зраді полковник Без'язиков сидітиме у СІЗО ще два місяці

10:21, 24.03.2018
Підозрюваний у зраді полковник Без'язиков сидітиме у СІЗО ще два місяці

Іван Без'язиков перебуватиме під вартою і надалі.

Шевченківський райсуд Києва продовжив на 2 місяці тримання під вартою підозрюваного у шпигунстві полковника Збройних сил Івана Без'язикова під час засідання у п’ятницю.

 

Про це повідомляють вітчизняні ЗМІ в суботу.

 

Захист на засіданні просив призначити Без'язикову домашній арешт із носінням електронного браслета, наголошуючи на тому, що у підозрюваного троє дітей. Прокурор заявив, що Без'язиков може втекти або тиснути на свідків.

 

"Пан Без'язиков, перебуваючи в лавах ЗСУ, займав досить високу посаду, деякі свідки були у підлеглому йому становищі. Тому, використовуючи свої зв'язки, як особистісні, так і професіональні перебуваючи на волі, на думку органу досудового розслідування та прокуратури, він може в якийсь спосіб вплинути на вказаних свідків з метою надання їм тих чи інших, скорегованих в його інтересах, свідчень", – наголосив прокурор Олег Пересада.

 

Тоді як адвокат Олег Веремієнко наголосив: "Прямі докази, які б указували, що Без'язиков є зрадником, ми не побачили за цей рік. За таких обставин, я вважаю, що не можна тримати людину під вартою просто "до скончания века". Можу сказати, що в таких ситуаціях Євросуд каже, що це невиправдано довге тримання під вартою".

 

Як повідомляла «УМ», військового розвідника, полковника ЗСУ Івана Без'язикова звільнили з полону бойовиків Донбасу 5 липня 2016 року. Вже у грудні 2016 року його затримали за підозрою у співпраці з так званою "ДНР". Слідчі СБУ вважають, що полковника завербували російські спецслужби і він мав позивний "Дядя Ваня".

 

Сам полковник пояснював, що в полоні носив військову форму російського зразка, бо в нього більше одягу не було, а зброю йому дали для участі в "інсценуванні", щоб схилити до переходу на бік окупантів майора Руслана Косинського.