У Києві затримали хабарника з Секретаріату Кабміну (фото)

12:14, 24.03.2018
У Києві затримали хабарника з Секретаріату Кабміну (фото)

Чиновник Кабміну під час затримання. (Фото Військової прокуратури)

Військова прокуратура в ході проведення невідкладних розшукових (слідчих) дій викрила чергового хабарника-держслужбовця з Секретаріату Кабміну. Чиновника було затримано в Києві у п’ятницю.

 

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України у суботу.

 

"23.03.2018 військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України у ході проведення невідкладних розшукових (слідчих) дій під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 1000 доларів США викрито чергового хабарника-держслужбовця", - йдеться у повідомленні.

 

 

Держслужбовця Р. було переведено на посаду головного спеціаліста з питань технічного регулювання, промисловості, оборонно-промислового комплексу та експортного контролю Управління з питань технічного регулювання та промисловості Департаменту з питань інфраструктури та технічного регулювання Секретаріату Кабінету міністрів України.

 

І що показово: у цей же день його було затримано за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, під час отримання неправомірної вигоди.

 

 

Затримання проводилося в рамках досудового розслідування військовою прокуратурою спільно зі слідчими слідчого відділу Дарницького Управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві та співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

 

Встановлено, що з метою власного збагачення затриманий одержав неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США  за вплив на керівництво Головного управління майна та ресурсів Міністерства оборони України, щоб останнє не створювало перешкод у діяльності Комісії з питань ліквідації та реорганізації державних підприємств Міноборони.

 

Затриманому повідомлено про підозру за  ч. 2 ст. 369-2 КК України, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на його майно.