Україна також введе санкції проти росіян з «кремлівського списку»

19:48, 06.04.2018

Україна планує синхронізувати санкції проти Російської Федерації із США.

 

Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці президента Петра Порошенка у п’ятницю.

 

На його думку, США дали Росії «гідну відповідь агресору через його олігархів і кремлівське оточення за агресію проти України, втручання у внутрішні справи незалежних держав та неповагу до міжнародного права».

 

"Очікую від Ради національної безпеки і оборони України вже ближчим часом на комплексні пропозиції щодо синхронізації українського та американського санкційних режимів", – наголосив президент.

 

Глава держави також зазначив, що сподівається на посилення санкцій проти Росії Європейським союзом.

 

За словами Порошенка, вільний світ і надалі зміцнює свою коаліцію проти Москви, за чіткого лідерства Вашингтона та на засадах потужної трансатлантичної єдності та спільних цінностей.

 

Як повідомляла «УМ», Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з "кремлівського списку".

 

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

 

Крім того, під санкції потрапили компанії En+, "Ренова", "Русал", "Російські машини", "Рособоронекспорт" і ще вісім російських компаній, а також bfinance, пов'язана з Дерипаскою. Американським компаніям і громадянам заборонено займатися з ними бізнесом.

 

Наприкінці січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", у якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів, проти яких можуть бути введені санкції.